Workshops och föreläsningar

Från och med höstterminen 2012 håller jag regelbundet workshops för lärare i samarbete med Webbstjärnan.

På workshopen får du lära sig grunderna i publiceringsverktyget WordPress. Du får tillgång till en egen webbplats att träna på. Om du väljer att tävla i Webbstjärnans tävling så får du behålla webbplatsen ett helt år. Inga förkunskaper krävs. Pedagogiska idéer bollar vi under dagen.

Mina föreläsningar handlar om mina erfarenheter av webbpublicering i undervisningen. Jag visar på både möjligheter och utmaningar med att utveckla undervisningen med hjälp av digitala medier.  Mitt mål är att länka samman mediets möjligheter med ämneskuskaper och elevers lärande och motivation. Jag diskuterar också mina forskningsresultat. I  licentiatavhandlingen Högstadieungdomar skriver historia på bloggen – undervisning literacy och historiemedvetande i ett nytt medielandskap studerade jag hur lever upplevde mötet mellan den formella undervisningssituationen i historia och digitala medier. Resultaten visar att elever själva kan producera historia genom interaktion med det förflutna, klasskamrater och digitala medier.

Här kommer ett exempel – en kort föreläsning som jag höll i samband med prisutdelningen av Guldäpplet på Skolforum 2015.

 

Är du intresserad? Välkommen att  mig cejoh_s@edu.sollentuna.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *