Förslag till inspiration och studiebesök

Vi har ju pratat om att det vore roligt att göra studiebesök på någon skola som har kommit långt i arbetet med ikt. Detta kanske kan vara något? Estetiska lärprocesser med inriktning Sv/SO påKungsholmens skola, nära och bra. Här är två exempel på hur de har jobbat. Franska revolutionen och Northheimdagböckerna

Lars Santelius verkar vara ansvarig och på elvbloggen om Franska revolutionen beskrivs arbetet så här ”Arbetsområdet kan i korthet beskrivas på följande sätt: Parallellt med gemensamma genomgångar, diskussioner och uppgifter utifrån bilder och filmer, läsning i såväl lärobok som andra texter, har vi tillsammans upplevt och förhållit oss till olika händelser under en given tidsperiod utifrån fiktiva rollfigurer. Det har skett via ett individuellt skrivande, som veckans huvuduppgift för varje elev, och där sedan varje producerad text har gjorts tillgänglig för samtliga elever i klassen på denna blogg.

Texterna, vilka kan ses som öppna narrationer då de saknar givet slut, kan genremässigt benämnas som faktion, en blandning av fakta och fiktion, där den yttre ramen är de historiska händelser och skeenden som utspelades i Frankrike och Europa mellan åren 1789-1815. Eleverna ägde sina berättelser, dvs gavs friheten att själv skapa händelser, i Frankrike eller övriga Europa, så länge dessa inte motsades av den faktiska händelseutvecklingen inom den aktuella tidsperioden.”

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *