Bloggarna ingen skulle läsa fick 61 598 besökare

”Ingen kommer att vilja läsa vad vi skriver” så sade eleverna i 7B när jag föreslog att klassen skulle publicera sitt arbete på en blogg. Ett antal bloggar och tre år senare kan jag bara konstatera att många ville läsa och fortfarande läser. Men nu börjar det bli dags att stänga ned bloggarna. Eleverna har lämnat grundskolan och de vill kanske inte ha sitt gamla högstadiearbete hängande på nätet i evighet. De ska i alla fall bli mer anonymt. Jag kan nämligen inte låta bli att arkivera det lite här och var i cyberspace. Men hur var det då med läsarna? Här får ni lite statistik:

Superstarmedia – skrivbloggen

Tornado på Malmvägen Bildmontage av Rami Al Halabi. Bilden presenterades som en fördjupning inom arbetsområdet vår kommun våren 2011.

Start januari 2010
275 olika inlägg
463 kommentarer
48 kategorier, dvs olika texttyper
34 sidor
31 790 visningar, har fortfarande c:a 200 visningar i veckan 1 februari 2013

 

 

 

Superstarmedia 2 – revolutionsbloggen

Halshuggning vid giljotinen av Elvira LundinStart januari 2011

Start januari 2011
141 inlägg
152 kommentarer
19 784 besökare 1 februari 2013

Superstarmedia 3 – En värld i krig som aldrig blev klar
Start januari 2012
31 inlägg
57 kommentarer
2024 besökare 1 februari 2013

Ondskan
Start september 2011
Inlägg och kommentarer ligger på Skivbloggen numera
Minst 8 000 besökare när bloggen lades ner 1 oktober 2012

Över 60 000 visningar av en enda klass arbete under högstadiet. Skrivbloggen har fortfarande uppåt 50 besökare om dagen.  Vad det betyder för elevernas lärande eller undervisningen vet jag inte. Men jag är säker på att mina gamla elever har påverkat besökarna och därmed deras lärande och det är ganska stort tycker jag.

 

Det här inlägget postades i Bloggar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bloggarna ingen skulle läsa fick 61 598 besökare

 1. Nordh skriver:

  Vi har något liknande per vecka för Ekilla9D1.se som för er skrivblogg, möjligen något färre.
  Jag slog igång Jetpack någon gång under natten efter segern och sedan dess har vi 6370 visningar. Det är lite synd att jag inte slog på den redan när det stod klart att den var finalist (eller kanske t.o.m. topp 100), men det är egentligen strunt samma 🙂

  Och som jag brukar säga när jag pratar om varför vi deltog i Webbstjärnan; jag och min kollega tittade på de bidrag som var finalister i klass 6-9 året innan och visst, de var bra, men den enda vi verkligen blev imponerade av var den som kom tvåa, en blogg om franska revolutionen. Det var också den sidan som inspirerade oss när vi började planera vårt arbete om andra världskriget.

  Jag tycker det är så svårt att avgöra om jag ska arkivera sidan eller inte. Å ena sidan håller jag fullständigt med om det här: ”Eleverna har lämnat grundskolan och de vill kanske inte ha sitt gamla högstadiearbete hängande på nätet i evighet”.

  Å andra sidan tycker jag att det är tråkigt när länkarna till finalisterna i Webbstjärnan förvandlas från inspiration till döda länkar.

  • Cecilia skriver:

   Visst är det fantastiskt med alla läsare och det är alltid lika kul att höra att vi inspirerade er. Det är jättesvårt med arkiveringen. Jag har ångest för Superstrmedia som försvinner den 17 februari. Om jag hade ett superbilligt webbhotell kanske jag skulle behålla den. Men jag arkiverar i alla fall på en wordpress.com blogg. Är du kvar i Märsta förresten?

   • Nordh skriver:

    Ja, jag bestämde mig för att tacka nej till Ullvigymnasiet i Köping. Det var ett svårt val, men jag tror att jag fattade rätt beslut.
    Hade det varit mellan två läsår är det inte alls osannolikt att jag flyttat på mig, men det är svårt och tråkigt att hastigt och olustigt avsluta projekt i förtid.

    Vi är på gång med en historisk webbstjärna nu, men något längre tillbaka i tiden än andra världskriget. Vi ska jobba med antiken i en sjua så jag sitter och funderar kring hur den skulle fungera bäst layoutmässigt, som också är genomförbart. Det är just det sistnämnda som är det största problemet för mig just nu 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *