Jag medverkar i Lärlabbet om att erövra yrket

Idag kom beskedet. Helenelundsskolan blir övningsskola, vilket betyder att vi i nära samarbete med Stockholms universitet kommer att utveckla en spetskompetens i att utbilda lärarstudenter. Nu på söndag 29 november medverkar jag också  i Lärlabbet på Kunskapskanalen kl. 16.30. Ämnet är Hur erövrar man läraryrket.

Det är verkligen bra timing, även om jag inte visste om att vi skulle bli övningsskola när programmet spelades in skriver jag i ett blogginlägg på UR-bloggen att ingen ska behöva erövra det här komplexa viktiga yrket utan hjälp.   Jag föreställer mig att man sällan är ensam i klassrummet på en övningsskola. Tvärtom hoppas jag att det är fullt av folk överallt på skolan och att det kommer att hjälpa de nylegitimerade kollegorna in i yrket. Hos oss kommer man både att få en god utbildning och samarbeta nära med kollegor under de första åren i yrket. Så välkommen till Helenelundsskolan!

De olika medverkanden i programmet presenteras här.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *