Revolutionsbloggen tog silver

 Foto: Rebecka Gustafsson Webbstjärnan. Bilderna är licensierade under Creative Commons och får spridas och bearbetas enligt villkoren Erkännande – Dela lika

Vår blogg tog hem  silvret och 7 500 kronor i klass 6 – 9 i Webbstjärnans stora final om bästa webbplats. Inte illa med tanke på att 1711 bidrag var anmälda till tävlingen. Stort grattis till hela klassen!

Projekt Tjernobyl sopade banan med oss andra. Tre killar från Viktor Rydberg hade åkt till Tjernobyl, tagit 3000 bilder, intevjuat överlevare och sedan åkt hem och gjort en vacker och oerhört engagerande webbplats. De var värda varenda krona som de vann.

Men lite måste jag få gräma mig. Tjernobyls tidslinje är verkligen något extra och varför hade inte vi en sån på vår sida? Det hade passat så bra. Vi skulle ha skildrat hela franska revolutionens förlopp i presens och fångat den häftiga dramaturgin och skapat närhet. Eleverna skulle ha fått träna på att skriva journalistiskt och använda sina sinnen. Åh, vad bra det hade blivit. Hur kunde jag missa det?

Det är bara att tugga i sig att gymnasieelever har mycket att lära mig om webbens möjligheter. Grattis Projekt Tjernobyl till ett fantastiskt arbete. Och vårt lag Superstarmedia ser ni såklart i Webbstjärnan nästa år igen!

Det här inlägget postades i Bloggar, Revolutionsbloggen, Webbstjärnan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *