Workshop med Webbstjärnan i Nacka

Igår höll jag en workshop i Webbstjärnans regiMyrsjöskolan i Nacka för ett arbetslag med fantastiska högstadielärare. Professionella och så engagerade i sitt arbete. De fick mig att känna mig som en i gänget när vi delade erfarenheter och pedagogiska idéer.

Det visade sig också att dessa lärare var rutinerade it-användare. Ett par av dem hade exempelvis låtit eleverna ta fram egna appar till Ipads och mobiltelefoner bl.a. i svenska och historia. Något som ledde till en guldäpplenominering för Stina Ekmark 2011. Jag tänker tipsa min rektor om Stina och hennes arbete så hon kanske kan komma till Sollentuna och lära mig hur man jobbar med appar i undervisningen. IT i skolan handlar ju alltid om att dela med sig och apropå det så fick jag flera gånger frågan om det var ok att knycka idéer från mina bloggar och göra dem till sina. Ja visst! Ta allt, idéer, struktur, uppgifter. Kopiera på bara, men tänk på att eleverna gör likadant. Mina bloggar om Ondskan är de mest eftersökta på Google. Det är många 15-åringar därute som är på jakt efter bra citat ur Ondskan 🙂. Och mina gamla klasser levererar verkligen!

Vi jobbade intensivt i sex timmar och det finns all anledning att hålla utkik efter bidrag från Myrsjöskolan i årets tävling. Här kommer också min presentation

 

 

Det här inlägget postades i Föredrag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *