Internet i skolan

Internetdagarna visade .SE, med Webbstjärnan och Kristina Alexanderson, i spetsen att de viktiga opionsbildare  när det gäller Internet i skolan. I år var temat entreprenöriellt lärande. Du kan titta på hela dagen via Joakim Jardenbergs bambusersändning  här http://bambuser.com/v/3081982 Isabella Löwengrip inledde. Nyss fyllda 22 år berättade hon hur en mobbad 14-åring kunde bli en framgånsrik företagare bara på några år. Hon hittade på en figur som hon gav ett alldeles fantastiskt liv, och så skrev hon, och skrev och skrev. Efter två år hade läste 300 000 unika besökare hennes hittepå-blogg. Sedan fick hon fem nya företag, två böcker och en veckotidning verka hur enkelt som helst att sno ihop. Självförtroendet som bloggen gav var nyckeln och det tror jag många lärare tog med sig till sina elever.

Carl Heath forskare från Interactive institute  var också bra och inspirerande. Han hade många roliga tips för alla påhittiga NO-lärare. Vilken tekniklärare skulle inte vilja ha en skrivare som gör riktiga grejer i plast av ritningar. Carl påminde också om fan-fiction. Jag har länge velat göra en fan-fiction blogg. Jag måste övertala min superkreativa svensklärarkollega Annika Wallroth att göra en med sina elever.

Eftermiddagen handlade mycket om öppna lärresurser och källhantering bl.a. med UR som ju har öppnat stora delar av sina filmarkiv. Peter Leth pratade om Creative Commons ochYlva Pettersson berättade om hur hon använder Wikipedia i undervisningen. Eleverna får producera artiklar till uppslagsverket

Det här inlägget postades i Elevers lärande, Föredrag, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Internet i skolan

  1. Nordh skriver:

    Tänk på att fanfiction kan innebära ett upphovsrättsligt intrång, särskilt som vi i Sverige inte ens har fair use.

  2. Cecilia skriver:

    Tack snälla Andreas. Detta var toppen, verkligen informativt. Jag sprider det vidare på skolan. Det är många som frågar om de får publicera bokomslag till recensioner. Ska man vara noga så får de alltså inte det. SUCK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *