Inspiration – Sångsvanarna

Jag sitter och funderar på hur skolans IKT-blogg skulle kunna se ut.  Jag tänker mig att alla våra lärare ska bidra på något sätt. Mest på skoj så skriver jag några exempelinlägg för att se hur det blir. Idag handlade det om ”Veckans inspiration” och jag blev så inspirerad av Kristinas arbete så jag lägger inlägget här också. Bloggen förtjänar all uppmärksamhet den kan få.

Den här veckan tips är en underbar klassblogg, Sångsvanarna av Kristina Skafvenstedt. Hon är lärare i 1A på Svandammsskolan som ligger i  Nynäshamn. Kristina brinner för ”Att skriva sig till läsning” och tomtesagorna som eleverna har skrivit efter ett halvår i skolan är verkligen imponerande. Men Kristinas elever inte bara skriver, utan de sjunger sig till läsning också. Bloggens hjärta består av massor av härliga pedagogiska sånger som Kristina själv skriver och eleverna sjunger. Dessutom kan texthäften med Kristinas sånger beställas direkt på bloggenDu hittar en powerpoint av Kristina om att skriva sig till läsning här.

Det här inlägget postades i Bloggar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *