Föreläsningstider

Ibland har jag förmånen att få föreläsa för andra lärare om mitt arbete med webbplatser i undervisningen. Nu känns det extraroligt eftersom det ger mig möjlighet att diskutera resultaten i min avhandling. I studien visar jag bl.a. hur elevers historiska tänkande utvecklas när elever producerar historiska berättelser på en webbplats med hjälp av fakta och fiktion.  Johan Samuelsson universitetslektor vid Karlstads universitet sammanfattar några av mina resultat på Skolverkets sida Forskning för skolan här.

Under höstlovsveckan föreläser jag dels på Upplands Väsbys IT-dag för kommunens lärare Så funkar det” och dels håller jag en workshop på Webbstjärnan i webbpublicering med WordPress. Att hålla workshop i webbstjärnans regi är alltid lika kul. Att blogga i skolan är ju inte så nytt längre och lärarna på mina workshops blir bara skickligare och skickligare. De kommer fulla av idéer och vi inspirerar och lär av varandra. Jag ser fram emot ett  utvecklande och spännande lov.

Det här inlägget postades i Bloggar, Digital bildning, Digitala arbetssätt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *