Jag föreläser på Internetdagarna 2014

Det känns helt otroligt roligt att få föreläsa på Internetdagarna 2014, Sveriges viktigaste mötesplats för de som jobbar med Internet. Jag talar under rubriken, Barn och ungas digitala kompetens, en del av det högaktuella program som Kristina Alexanderson har satt ihop för oss som jobbar i skolan.

Föreläsningen fokuserar frågan om hur Internet ger möjlighet till nya stödstrukturer  för att utveckla elevers lärande i historia. Men jag ser också mediet som en del av ungdomarnas meningsskapande och identitet. De utvecklar en blick för historiens aktörer när de ser sig sig själva både som skapare av historia och skapade av historien.  Kort sagt utvecklar de sitt historiemedvetande i en aktiv och social process i ett digitalt rum för skrivande och reflektion. Diskussionen utgår från resultaten i min avhandling Högstadieungdomar skriver historia på bloggen.

Hoppas vi ses där!

 

Det här inlägget postades i Digital bildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *