Bloggbiblioteket – en öppen lärresurs för alla bloggande lärare

Under läsåret har jag arbetat med en öppen lärresurs som jag kallar Bloggbiblioteket. Idén går ut på att både spara tid och utveckla undervisningen genom att skapa en plattform där vi kan arkivera egna skolbloggar och samtidigt kopiera och bygga vidare på andras goda idéer. Bloggarna sparas som mallar, där struktur, syfte och uppgift finns med, men där elevernas texter är bortplockade. Projektet är finansierat via ett stipendium från stiftelsen för internetinfrastruktur och bygger på erfarenheter som jag har fått genom att tävla i Webbstjärnan.

Om du vill spara och dela en blogg i WordPress med en .se-domän kopierar du först över allt innehåll på en wordpress.com blogg. Här ser du hur man gör det. Ta bort elevtexterna, utom några goda exempel. Skicka sedan länken till mig. Jag lägger upp mallen i bloggbiblioteket och då kan den användas fritt av alla. Jag tänker mig en väldigt öppen plattform. Man ska helst inte behöva logga in någonstans. Men det är viktigt att bloggarna är provade i ett klassrum med elever.

Vill du hjälpa till att komma igång?

Hittills ligger bara några bloggmallar från mina projekt på sidan, men nu efterlyser jag fler projekt att spara och dela. Jag tar tacksamt emot av alla typer av bloggar från alla årskurser. Vill du vara med? Skicka i så fall en länk med din bloggmall till mig cejoh_s@edu.sollentuna.se. Jag tar också tacksamt emot synpunkter och förbättringsförslag av alla de slag.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *