Gratis workshops i webbpublicering på din skola

Från och med i höst flyttar Webbstjärnan ut sina populära workshops i webbpublicering till skolor och kommuner runt om i Sverige.

Jag är en av de lärare som ni kan boka in för en workshop i samarbete med Webbstjärnan. För skolan eller kommunen blir det helt gratis!! En workshop tar 6 timmar och den kan med fördel delas upp på två tillfällen.

På workshopen lär du dig grunderna i publiceringsverktyget WordPress och du får tillgång till en egen webbplats att träna på. Om du väljer att tävla i Webbstjärnans tävling om bästa webbplats 2013 så får du behålla webbplatsen ett helt år. Inga förkunskaper krävs och det går fint att blanda lärare från förskoleklass upp till gymnasiet.  Pedagogiska idéer bollar vi med varandra under dagen.

För att köra workshopen krävs åtta anmälda och att skolan eller kommunen står för lokal och utrustning. Workshopen ska vara öppen för alla lärare och därför anmäler man sig via Webbstjärnan.

Webbstjärnans agenda
När externa aktörer erbjuder skolan något gratis så är ett kritiskt förhållningssätt alltid på sin plats.Vad vill de sälja? Webbstjärnan är stiftelsen för internetinfrtastrukturs (.SE) skolsatsning. Stiftelsen som förvaltar domännamnet .se vill öka kunskapen om Internet i skolan. De verkar för öppenhet och ett stabilt och säkert internet. Kristina Alexanderson, Webbstjärnans chef är idag Sveriges viktigaste opionsbildare vad det gäller diskussionen kring källkritik och upphovsrätt i digitala medierHon skriver öppet om verksamhetens mål och syfte. Personligen tar jag del av Webbstjärnans tjänster eftersom jag delar värderingarna  och  jag ser förstås stora pedagogiska vinster med att använda webbplatser i min undervisning.

Välkommen att kontakta mig eller Webbstjärnan för mer information och bokning

cejoh_s@edu.sollentuna.se

 

 

Det här inlägget postades i Föredrag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *