Kristina Alexanderson i klassrummet

Vilken lyx, att få ha Kristina Alexanderson, projektledare på Webbstjärnan i sitt eget klassrum. Inom ramen för projektet Ordbehandling och skrivkurs i år 7 fanns det möjlighet att bjuda in en föreläsare till workshop om källkritk och webb i skolan.

Igår kom hon och mötte mina klasser. Kristina pratade mycket men eleverna hängde med. Nätet är ju deras arena. Kristina definierade en källa och påpekade att en bra källa alltid är relaterad till uppgiften som ska lösas. Är man intresserad av tonårsmode så är så klart en modeblogg en utmärkt källa. You Tube, wikipedia och googles var andra ämnen som diskuterades. Mest engagerade kanske ändå upphovsrätten till bilder.

-Vadå, får man betala skadestånd om man lägger upp sitt eget skolfoto på facebook?!

Jag är stolt över mina elever som hängde med och ställde smarta frågor och jag är säker på att de lärde sig mycket mer på kortare tid än om jag hade hållit i lektionen. Det är alltid roligt när eleverna får ge sig ut ”irl” och möta  experter.

Kristina är alltså projektledare på Webbstjärnan  och Webbstjärnans hemsida utgör en fantastisk resurs för oss som vill jovva med webb i klassrummet. Gå in här på resurser/ guider. Surfa runt bland guider och lärarhandledningar. Där finns mycket att inspireras av.

Till sist, ni läser väl Kristinas blogg? Idag ger hon sig in i skoldebatten, ett otroligt läsvärt inlägg. Det är tur att vi har lärare som Kristina som står upp för vår yrkeskår.

Det här inlägget postades i Elevers lärande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *